Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: 5500 új munkahelyet hoztak létre a kormánnyal stratégiai partnerséget kötött nemzetközi vállalatok

2014. February 04. 10:27
Szijjártó Péter: 5500 új munkahelyet hoztak létre a kormánnyal stratégiai partnerséget kötött nemzetközi vállalatok
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. palackozóüzemében beszélt nagy nemzetközi vállalatokkal kötött stratégiai megállapodások jelentőségéről és hatásáról a magyar nemzetgazdaságra.


Szijjártó Péter a Coca-Cola gyárában mondott beszédet


A Coca-Cola új, Horvátországba induló ásványvízexportjának apropóján látogatott el Szijjártó Péter Zalaszentgrótra, ami azért is nagy jelentőségű ezzel megduplázódik az eddigi teljes magyarországi ásványvízkivitel.  Elhangzott: a 28 országban jelenlévő Coca-Cola HBC cégcsoportjában a magyar vállalat a legjelentősebb gyártóközpont és a legnagyobb európai exportőr. A politikus azt is elmondta: a Coca-Cola eddig 110 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, és jelenleg 1250 embernek ad közvetlenül munkát. A Coca-Cola "a magyar-amerikai gazdasági együttműködés újabb sikere" is - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter a gyártlátogatás során.

Szijjártó Péter

 

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. palackozóüzemébenAz államtitkár beszédében arról is beszélt, hogy a kormány eddig 38 stratégiai megállapodást kötött többségében nemzetközi vállalatokkal, mely cégek azóta 650 milliárd forintnyi beruházást hajtottak végre és 5500 új munkahelyet hoztak létre Magyarországon. Az erős termelő szektorral rendelkező országok nagyobb eséllyel lesznek erősebbek a válság után, ezért határozta el a kormány, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja, ebből az elhatározásból vezethető vissza minden olyan fontos döntés, ami az elmúlt három és fél évben született - hangzott el.MTI/MCOnet


Fotó: Botár Gergely
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu