Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Szíjjártó: Nem lesznek megszorítások

2011. February 08. 11:59
Szíjjártó: Nem lesznek megszorítások
A bürokrácia, az adminisztráció radikális visszaszorítása az egyik kulcspontja lesz annak a strukturális reformprogramnak, amelyet Matocsy György még február folyamán a kormány elé terjeszt.
A megszorítások a mi gazdaságpolitikánkkal ellentétes. Az elmúlt nyolc év kudarcainak a megszorítások jelentették a legfőbb okát. Nem lesznek megszorítások - szögezte le Szijjártó Péter.

Szíjjártó Péter kormányszóvivő

Szíjjártó Péter kormányszóvivő

Vannak olyan ágazatok, melyekre az állam nem átgondoltan költ, és azok nem az ország érdekében hasznosulnak - indokolta az átalakításokat a fideszes politikus, hozzátéve: a bürokrácia, az adminisztráció radikális visszaszorítása az egyik kulcspontja lesz annak a strukturális reformprogramnak, amelyet Matocsy György még a február folyamán a kormány elé terjeszt. A munkaerő-piacot rugalmasabbá, a gyógyszerkasszát átláthatóbbá kívánja tenni a kormány, a nyugdíjkasszát pedig végre egyensúlyba szeretnénk hozni - ismertette a miniszterelnök szóvivője.


Szijjártó Péter szerint az államadósságot is radikálisan csökkenteni kell, mert ez a bajaink egyik fő okozója. Emlékeztetett: az államadósság jelenlegi 80 százalékos mértéke 2002-ben még csak 52 százalékos volt.

Forrás: fidesz.hu
-bartus-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu