Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: Megsértette Magyarországot az ENSZ emberjogi főbiztosa

2016. június 14. 09:52
Szijjártó: Megsértette Magyarországot az ENSZ emberjogi főbiztosa

Zeid Raad al-Husszein szerint néhány közép- és kelet-európai országban, köztük hazánkban is, megsértik az emberi jogokat. Ezt a kijelentést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sértőnek találta.

 "Az egyetlen ok, amely miatt az emberi jogi főbiztos folyamatosan sértegeti Magyarországot és a magyarokat, hogy mi nem nyitottuk meg határainkat a migránsok előtt" - mondta Szijjártó, a visegrádi és a Benelux-országok külügyminisztereinek prágai találkozója után. Az ENSZ emberjogi biztosa az Emberi Jogi Tanács ülésének nyitónapján elhangott beszédében még hozzátette, hogy aggodalmat kelt, hogy néhány közép- és kelet-európai országban, "beleértve Magyarországot, Lengyelországot és Macedóniát", megpróbálják "megváltoztatni azon intézmények jogköreit, amelyek ellenőrzik a végrehajtó hatalmat".

 

 

Zeid Raad al-Husszein

Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberjogi főbiztosa

 

Az emberi jogok védőire és a civil szervezetek képviselőire "folyamatos nyomás nehezedik", és jelzések vannak arról, hogy "több esetben zaklatták az újságírókat". Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a prágai találkozó eredményével kapcsolatban leszögezte, hogy a migrációs válság megoldásában eltér a két csoport álláspontja, de a V4 és a Benelux- országok nem ellenségek. "Nem azzal távozunk Prágából, hogy lenne egy közös megoldásunk, de képesek voltunk nézeteinket megvitatni."

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu