Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: meg kell ötszörözni az exportképes cégek számát!

Szijjártó: meg kell ötszörözni az exportképes cégek számát!

Külgazdasági prioritásnak nevezte a magyar export diverzifikálását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november 3-án Sóskúton, a Kerox Kft. gyáravatóján, kiemelve, hogy jelentősen növelni kell a külpiacokon is helytállni képes hazai vállalatok számát.

Szijjártó Péter rámutatott: a kiegyensúlyozott külgazdasági szerkezet érdekében jelentősen növelni kell azon magyar vállalatok arányát és teljesítményét, amelyek képesek a külpiacokon is helytállni. A kormány célja - mondta az üzem átadásán -, hogy a jelenlegi 2500-3000-ről 12 ezerre emelkedjen az erre alkalmas kis- és középvállalatok száma. Hozzátette: a gazdasági növekedéshez elengedhetetlen, hogy  a magyar cégek a tradicionális európai, transzatlanti piacainkon túl keleten és délen is állni tudják a versenyt.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt 2015. november 3-án, a Kerox Kft. új, sóskúti gyárának ünnepélyes átadásán


A miniszter beszámolt róla: versenyképességének növelése érdekében a kormány 355 millió forintos támogatásban, és adókedvezményben részesítette a Kerox Kft.-t, mely egykaros csaptelepek belső keverőegységét gyártja és exportálja negyven országba. A cég teljesítménye "igazi magyar külgazdasági siker" - szögezte le. Szijjártó kiemelte: a 4,45 milliárd forintos beruházással épült új sóskúti gyár 150 új munkahelyet teremtett, a kapacitásbővítés pedig további magyar vállalatok számára hoz fejlődési lehetőséget, mivel a Kerox beszállítóinak 76 százaléka hazai cég - fűzte hozzá. A miniszter kitért arra is, hogy a porcelán- és kerámiagyártás az egyik olyan iparág, amelyben Magyarország állni tudja a versenyt a világpiacon.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu