Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: Ma Magyarországon 620 járműipari vállalat 100 ezer embernek ad munkát

2013. October 23. 05:09
Szijjártó: Ma Magyarországon 620 járműipari vállalat 100 ezer embernek ad munkát
Az autóipari beszállító Poppe+Potthoff Hungária Kft. projektzáró rendezvényén részt vett Szijjártó Péter miniszterelnökségi államtitkár, ahol az autóipari beruházásokról is beszélt.


Szijjártó Péter Miniszterelnökséget vezető államtitkár Ajkán, az autóipari beszállító Poppe+Potthoff Hungária Kft. projektzáró rendezvényénA kormány autóipari vállalkozásokat ösztönző intézkedéseit sorra véve kijelentette: a kormány továbbra is támogatja az autóipari vállalkozásokat, mivel minél erősebbek az autóipari cégek, annál erősebb Magyarország a válság után.Magyarország a kelet- és közép-európai régió éllovasa a belsőégésű motorok gyártása területén - tette hozzá Szijjártó Péter Ajkán.

Az autóipari beszállító Poppe+Potthoff Hungária Kft. ajkai

Az autóipari beszállító Poppe+Potthoff Hungária Kft. ajkai beruházására egymilliárd forint támogatást kaptakAz eseményen kiderült, az ajkai a beruházás teljes összege hatmilliárd forint, ezt főképpen gépvásárlásra fordították. A pályázatban 3,9 milliárd forintnyi beruházást vállaltak, s ehhez egymilliárd forint támogatást kaptak.A 350 dolgozót  foglalkoztató cég a tervek szerint 37 millió eurós árbevételt ér el idén.Fotó: Árvai Károly

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu