Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: ideje Európában nevén nevezni a dolgokat

2016. June 24. 13:35
Szijjártó: ideje Európában nevén nevezni a dolgokat

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak a brit referendumra reagálva: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Európának le kell vonnia a Nagy-Britannia EU-tagságáról tartott népszavazás tanulságait.

Az első tanulság, hogy "az emberek véleményét meg kell hallani, még Brüsszelben is". A második, hogy nem lehet következmények nélkül olyan politikát folytatni, amely figyelmen kívül hagyja az európaiak véleményét vagy szembemegy az akaratukkal. Szijjártó szerint el kell jönnie Európában az őszinte politika korának, mivel az elmúlt időben képmutató és a politikai korrektségre irányuló, nem őszinte politikát folytatott az EU, és ennek következménye, hogy sok kihívásra, válságra nem tudott helyes válaszokat adni. A brit kilépés precedensértékű, mivel az uniós szerződésekben homályosan vannak szabályozva az ezzel kapcsolatos kérdések. 

A brit népszavazást a Bretix nyerte

Amíg az Eu és Nagy-Britannia tárgyal várhatóan két évig tartó átmeneti időszak következik

 

Jövő héten kezdődnek az uniós intézmények ülései: napirendre kerül majd az uniós költségvetés is, hiszen Nagy-Britannia nettó befizető. Nagy-Britanniában sok magyar él és dolgozik, így hazánknak figyelnie kell az elkövetkezendő két évben, amíg Nagy-Britannia és az EU tárgyal a kilépésr részleteiről, és London meghatározza, hogy a munkavállalásra és a tartózkodásra vonatkozó jelenlegi szabályozásban milyen változások lesznek. Gazdasági hatásokkal kapcsolatban több Magyarországon is jelenlévő brit nagyvállalat vezetője korábban azt mondta, hogy a referendum eredményétől függetlenül kitartanak Magyarország mellett, nem befolyásolja őket az eredmény.

 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu