Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó felavatta a washingtoni magyar nagykövetség új épületét

2017. March 22. 13:36
Szijjártó felavatta a washingtoni magyar nagykövetség új épületét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az avatáson hangsúlyozta az épület megnyitásával egy új kezdeményezés születik, utalva arra, hogy agykövetségi palotához közel van a Fehér Ház. "Az új washingtoni változásoknak mi nagyon örülünk" - jelentette ki.

Magyarország várakozással tekint az új típusú magyar-amerikai együttműködés elé, Szijjártó Péter kijelentette: új világrend van kialakulóban, és ez így van még akkor is, ha ezt nem övezi egyetértés. Megállapítása szerint ennek a kialakuló új világrendnek az egyik legfőbb jellemzője az Egyesült Államok eddiginél hazafiasabb gazdaságpolitikája. Kifejtette, hogy Magyarország szurkol azért, hogy Donald Trump Amerikát biztonságossá és nagyszerű hellyé tegye.

 

Szijjártó Péter szerint új kezdetet jelent a nagykövetségi épület megnyitása a magyar-amerikai viszonyban

Szijjártó Péter szerint új kezdetet jelent a nagykövetségi épület megnyitása a magyar-amerikai viszonyban

 

A miniszter reményét fejezte ki, miszerint az új nagykövetségi épület megnyitása új kezdetet jelent a magyar-amerikai viszonyban is, melynek alapja a közös értékrend és a közös célok. Utalva az amerikai elnök beutazást szigorító rendeletére elmondta, hogy Magyarország is hasonlót követ, amiért sok támadást kell elszenvednünk. "Közös sikertörténetet akarunk felépíteni az Egyesült Államokkal, tegyük ismét naggyá az amerikai-magyar kapcsolatokat" - fejezte be beszédét Szijjártó Péter. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu