Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: Európa nem tudja megvédeni határait

2016. november 13. 11:27
Szijjártó: Európa nem tudja megvédeni határait

Az Európai Uniónak mindenekelőtt saját határait kell megvédenie, és Európába való meghívás helyett a humanitárius válságövezetek közelében kell segítenie a háborúk elől menekülőket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter nagyon elhibázottnak nevezte, hogy az európai politikai vezetők mintegy meghívták a migránsokat, hogy jöjjenek Európába, és utána kvóták szerint elhelyezik őket az unió különböző országaiban. Az olaszországi migrációs helyzetre vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, hogy az olasz partok védelme nehéz, de nem lehetetlen. Hozzátette, hogy az afrikai partokról induló migránsokkal teli hajóknak el se kellene indulniuk. "Mindenkinek tudnia kell, hogy akárki illegálisan teszi be a lábát Európába, el lesz utasítva. Csakis így lehet megállítani a hajókat" - fogalmazott.

 

Szijjártó: Magyarországnak senkivel szemben sincsen adóssága

 

Matteo Renzi olasz miniszterelnök korábban bírálta a magyar migrációs politikát, és úgy fogalmazott, hogy Magyarország "perselynek" tekinti az EU-kasszába milliárdokat befizető Olaszországot. Szijjártó Péter ezt úgy kommentálta, hogy nézeteltérések lehetnek, de tisztelet jár mindenkinek, és "ha megtámadnak, válaszolunk: meg kell védenünk országunkat". A magyar külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, bármikor kész kiszámolni, hogy a Magyarország által kapott európai források mekkora része tért vissza a német és olasz vállalkozásokhoz.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu