Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: Az EU-s országok közös erővel védjék meg a görög határt!

2015. September 14. 11:00
Szijjártó: Az EU-s országok közös erővel védjék meg a görög határt!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Görögország nem képes a saját, illetve az EU-s határ megvédésére, ezért azt az uniós országok összefogásával kell megtenni.

A magyar kormány kezdeményezte Brüsszelben, hogy az Európai Unió haladéktalanul hozzon döntést az EU külső határát is jelentő görög határ védelmének közös erővel történő biztosítására - jelentette be a miniszter.  Szijjártó Péter hozzátette: a kabinet már hétfőn, a bel- és igazságügyi miniszterek tanácskozásán képviselni fogja ezt az álláspontot.  Hozzáfűzte: a bevándorlóknak és az embercsempészeknek is tudomásul kell venniük, hogy minden EU-s ország védi saját határait.

 

Orbán Viktor miniszterelnök , migráció, menekültek


Orbán Viktor miniszterelnök szerint is Görögországban a lehető leggyorsabban meg kell védeni Európa határait

 Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német lapnak nyilatkozva üdvözölte a német kormány vasárnap este bejelentett döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról.  Hozzátette: "megértjük, hogy Németország és Európa (...) értékeinek védelmében szükség volt a döntésre. Természetesen készen állunk az együttműködésre minden formában". Szintén hangsúlyozta:  "Görögországban is a lehető leggyorsabban meg kell védeni Európa határait", valamennyi uniós tagország és intézmény összefogásával.  

 MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu