Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: a világ a digitális ipar korszakába lép

2016. October 08. 06:00
Szijjártó: a világ a digitális ipar korszakába lép

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a GE Globális Digitális Fejlesztési Központjának megnyitóján kijelentette, hogy a világ az adatalapú, digitális ipar korszakába lép, és amelyik ország erre a rendkívül éles váltásra nem tud reagálni, megfelelően lépni, annak versenyképessége gyorsan "elillan".

 

Az új digitális központ 400 új munkahelyet hoz létre, az amerikai vállalat most 8 milliárd forintos beruházással Budapesten hozta létre a hat digitális fejlesztési központjának egyikét, Európában az egyedülit. Szijjártó Péter rámutatott, hogy elérte a kormány azt a célt, amit 2010 után kitűzött, vagyis, hogy Magyarország legyen Közép-Kelet-Európa egyik termelési központja.

 

digitális fejlesztés

Az ország sikeresen be tud lépni az ipar új korszakba, a 4. ipari forradalom, a digitalizáció időszakába - mondta Szijjártó

 

A következő évtől a kormány jelentős adókedvezményeket vezet be, amelyek a dolgozók munkába járását, lakhatását segítik. További beruházásösztönző lépésekre is sor kerül majd, kevesebb lesz a vállalkozások adminisztratív terhe, és a cégek kutatásra-fejlesztésre fordított összegeit adókedvezményekkel támogatja majd a kormány.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu