Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: a paksi bővítés a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb fejlesztési programja

2017. June 01. 15:21
Szijjártó: a paksi bővítés a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb fejlesztési programja

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon úgy fogalmazott, hogy a paksi erőmű  bővítése nem egyszerű energetikai kérdés, hanem Magyarország gazdaságtörténetének valaha volt legjelentősebb fejlesztési programja.

A 12,5 milliárd euró értékű beruházást az Európai Unió minden tekintetetben engedélyezett, most pedig elérkezett az akív szakaszához. Szijjártó Péter örömmel mondta el, hogy Magyarország megkezdi paksi építkezés területének előkészítését, amely másfél évet vesz igénybe, amit követően megkezdődhet az erőműblokkok építése.  "A magyar gazdaság jövőbeni versenyképessége szempontjából kulcskérdés az energiaellátás  biztonsága, valamint az olcsó energia" - nyilatkozott a tárcavezető.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Alekszandr Novak energetikai miniszterrel a nemzetközi gazdasági fórumon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Alekszandr Novak energetikai miniszterrel a nemzetközi gazdasági fórumon 

 

A fórumon a miniszter rámutatott, hogy az Oroszország elleni uniós szankciók nagyon komoly, dollármilliárdokban mérhető károkat okoztak a magyar vállalatoknak, "éppen ezért jó hír, hogy a magyar-orosz gazdasági együttműködés kezd magához térni". A miniszter által ismertetett adatok szerint az első három hónapban a magyar kivitel 27,8 százalékkal bővült és félmilliárd dollárt tett ki. A magyar gyógyszeripari export 54 százalékkal bővült, a gabonaexport pedig, a maga 96 százalékos növekedésével, csaknem megduplázódott. A miniszter tájékoztatása szerint megkezdik a tárgyalásokata hosszú távú gázvásárlási megállapodásról is.

 

/T.D.Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu