Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: a migráció témájában is egység van a V4-ek között

2017. June 12. 16:59
Szijjártó: a migráció témájában is egység van a V4-ek között

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Varsóbana Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy a migráció témájában kristálytiszta a visegrádi egység, a kötelező kvótákról szóló, 2015-ben hozott döntés pedig megsértette az uniós szerződéseket.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Szlovákia korábban az Európai Bírósághoz fordult a kötelező kvóta ügyében, Lengyelország az ő oldalukon avatkozott be perbe, Csehország pedig világossá tette, hogy nem vesz részt a menekültelosztási folyamatban. A kötelező menekültelosztási kvóta Magyarország számára elfogadhatatlan - erősítette meg a magyar miniszter.

 

Szijjártó: a migráció témájában is egység van a V4-ek között

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter tartott közös sajtótájékoztatót

 

"Elfogadhatatlan, mert ellentétes a józan ésszel, elfogadhatatlan, mert végrehajthatatlan, és azért is, mert a kötelező kvótákról szóló döntés megsértette az uniós szerződéseket" - magyarázta. "A migrációs politikánk és a kohéziós források esetleges összekötését pedig szimpla zsarolásnak tartjuk" - fogalmazott Szijjártó Péter.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu