Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó a Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági kapcsolatainak élénkítéséről

2013. May 06. 09:38
Szijjártó a Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági kapcsolatainak élénkítéséről
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár az M1 reggeli műsorában azt ecsetelte, hogy  nagyon komoly piaci lehetőség számunkra a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzése az Egyesült Arab Emirátusokkal.
"A gazdasági miniszterrel megállapodtam, hogy haladéktalanul megkezdjük a tárgyalásokat a gazdasági együttműködési megállapodásról és létrehozzuk a két ország közötti gazdasági vegyes bizottságot" – nyilatkozta Szijjártó. Az államtitkár szerint a magyar cégek számára alapvetően a mezőgazdasági és élelmiszer-, illetve technológiai export, az orvosi berendezések, valamint az infrastrukturális beruházásokban való mérnöki teljesítmény jelenthet újabb lehetőséget.

Szijjártó Péter és Sultan Al Mansouri

Szijjártó Péter és Sultan Al Mansouri tárgyalása az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban 2013. április 30-án


Folyamatban van a légügyi megállapodás módosítása is, mert a két ország között gazdasági kapcsolatok dinamizálására jelentős hatással van a közvetlen légi járat megléte. Arról is beszélt, hogy a Le Meridien szálloda már emirátusbeli tulajdonban van, és további befektetések után is érdeklődnek hazánkban, mert mint Szijjártó Péter közölte: biztos befektetési helynek tartják Magyarországot.

MTI/MCOnet

Fotó: Miniszterelnökség
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu