Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: A kormány továbbra is nyitott az együttműködésre a gyógyszergyártó vállalatokkal

2013. December 03. 10:39
Szijjártó: A kormány továbbra is nyitott az együttműködésre a gyógyszergyártó vállalatokkal
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és az Egis vezérigazgatója, Hodász István írta alá a magyar kormány és a cég stratégiai együttműködési megállapodását.


Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány az Egis gyógyszergyárralHodász István kijelentette: büszke arra, hogy az Egis alapításának 100. évfordulóján aláírhatja ezt a megállapodást, amely a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésről szól. Szijjártó Péter államtitkár az Egis történetét a francia-magyar gazdasági együttműködés sikerének nevezte, kifejtve, hogy a francia nagytőke befektetése és a magyar mérnöki tudás összefogásával a közép-európai régió egyik legjelentősebb gyógyszergyára jött létre.

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára átadta az Egis új hatóanyag-technológiai kutató- és fejlesztőközpontját isAz aláírással egyidőben felavatták az Egis 4,6 milliárd forintos beruházással elkészült, új hatóanyag-technológiai kutató- és fejlesztőközpontját is Budapesten. A projektet az Európai Unió és a magyar kormány 1,149 milliárd forinttal támogatta. Elhangzott: az Egis az elmúlt 20 évben 140 milliárd forintot költött Magyarországon beruházásokra, és évente több mint 12 milliárd forintot áldoz kutatás-fejlesztésre (K+F).


Fotó: Árvai Károly


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu