Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: a kormány támogatja az Opel fejlesztéseit

2017. March 29. 14:39
Szijjártó: a kormány támogatja az Opel fejlesztéseit

A szentgotthárdi Opel-gyárban, a gyártás megkezdésének 25. évfordulójának alkalmából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kormány feladata és felelőssége, hogy minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy az Opel új tulajdonosa a magyarországi tevékenység bővítésében és fejlesztésében legyen érdekelt.

Több kormánydöntés is született, amely vonzóvá teheti a szentgotthárdi gyár fejlesztését, a miniszter emlékeztetett a társasági adó szintjének csökkentésére, a kutatási-fejlesztési adókedvezményekre és a kedvező beruházásösztönzési rendszerre. Szijjártó Péter méltatta az Opel szerepét a hazai autóiparban, hiszen a rendszerváltás óta az autóipar fellegvárává vált hazánk Európában.

 

A kormány minden feltételt biztosítani akar, hogy az Opel fejleszthesse a szentgotthárdi gyárát

A kormány minden feltételt biztosítani akar, hogy az Opel fejleszthesse a szentgotthárdi gyárát

 

Karl-Thomas Neumann, az Opel/Vauxhall elnök-vezérigazgatója új lehetőségként értékelte a PSA és az Opel/Vauxhall egyesítését, amelyből megfogalmazása szerint új Európa-bajnok születhet. Hozzátette, hogy a további növekedést az szolgálja, ha az Opel valódi német márka marad. Az ünnepségen bemutatták az Opel legfrissebb modelljét, az Insigniát is, melynek 1,5 literes turbó benzinmotorját a szentgotthárdi gyárban készítik.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu