Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Szerte az országban, de még Kanadában is a márciusi ifjakra emlékeznek

2012. March 14. 10:47
Szerte az országban, de még Kanadában is a márciusi ifjakra emlékeznek
Holnap, azaz március 15-én, csürtörtökön Budapesten és országszerte több helyen emlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Orbán Viktor miniszterelnök délután háromtól beszédet mond az állami ünnepségsorozat részeként a Kossuth téren.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából március 14-én, szerdán délután az Országház Kupolatermében átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a magas rangú állami kitüntetéseket. Március 15-én, csütörtökön az ünnepségsorozat a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődik az ünnepélyes zászlófelvonással, a Díszszázad és a Nemzeti Lovas Díszegység közreműködésével. Ezt követően a térről ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol beszédet mond Tarlós István főpolgármester. A Kossuth téren három órakor kezdődik a díszünnepség, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. Várhatóan négy órától pedig ünnepi koncertet tartanak a téren.

március 15

Március 15-én Budapesten és országszerte több helyen  emlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire


A tavalyi évhez hasonlóan idén is nettó ötvenmillió forint körül lesz a március 15-i állami rendezvények költségeinek végösszege - mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Kitért arra is, hogy a honvédség március 15-e alkalmából indítja el több hónapos eseménysorozatát, amely az önkéntes szolgálatra igyekszik felhívni a figyelmet.

  Kovács Zoltán

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az állami ünnepség költségvetéséről beszélt (Fotó: fidesz.hu)


Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes az idei nemzeti ünnepen Veszprémben mond beszédet, Harrach Péter, a kereszténydemokraták parlamenti frakcióvezetője pedig az isaszegi és a váci ünnepségen vesz részt.   

Az 1848-1849-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatos egyesült államokbeli megemlékezés-sorozat szombaton New Brunswickben kezdődött, a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Csűrdöngölő népi táncegyüttes és a 25 éves Életfa zenekar fellépésével. A tengeren túlra látogatott Horváth János, az Országgyűlés korelnöke, akit Bartos Mónika képviselő (Fidesz) kísért el, Kanadában látogat Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára is.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu