Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Szeretik a távmunkát a magyarok

2021. február 28. 08:00
Szeretik a távmunkát a magyarok

Egy reprezentatív felmérés szerint a járvány alatt elterjedt home office nemcsak szükség, hanem rendkívül csábító lehetőség is volt a magyar munkavállalóknak. A megkérdezett távmunkában dolgozók 96 százaléka maradna is e munkavégzési formánál a pandémia után is.  

Reacty Digital felmérésében ezer embert kérdeztek meg reprezentatív minta alapján. A vizsgált célcsoportok teljes- vagy részmunkaidős munkavállalók voltak. 37 százalékuknak sikerült home office-ban dolgozni a járvány eddigi szakaszai alatt. 

 

A távmunkában dolgozók 96 százaléka véli úgy, hogy a jövőben is tudna és szeretne így dolgozni legalább heti egy napot. A válaszadásból kiderül, hogy heti egy napot a foglalkoztatottak 7 százaléka, két napot 15 százaléka, három napot 16 százaléka, négy napot 7 százaléka, öt napot 31 százaléka dolgozna szívesen otthon hetenként. 

 

Otthoni munkaállomás

 

home office lehetősége leginkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében terjedt el, a szakmunkások 10 százaléka, míg az értelmiség harmada dolgozott otthonról. Leginkább budapesti cégek engedték meg maguknak, hogy távmunkában foglalkoztassák dolgozóikat.

 

A vállalatok is jobban jártak, egyrészt a járvány megfékezésében vettek részt aktívan, másrészt az adminisztratív munkakörben dolgozók és managerek is jobban teljesítettek otthoni munkakörnyezetben. A távmunkában dolgozók adataiból az is kitűnik, hogy kevésbé érzik magukat stresszesnek home office esetén, kiegyensúlyozottabbak és jobban is figyelnek munkájukra.  

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu