Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Szerbia hozzájárulhat Magyarországnak a térséghez fűződő geopolitikai érdekei érvényesítéséhez

2015. február 12. 10:46
Szerbia hozzájárulhat Magyarországnak a térséghez fűződő geopolitikai érdekei érvényesítéséhez

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel egyeztetett a magyar-szerb  kétoldalú kapcsolatokról.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel

Szijjártó Péter szerint sosem volt olyan kiegyensúlyozott a magyar-szerb együttműködés, mint most. Elmondta:  az elmúlt években jelentősen növekedett a kereskedelmi forgalom. A forgalom további növelésére a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és az Eximbank képviseletet nyit Belgrádban, továbbá 45 millió eurós hitelkerettel segítik a szerb és a magyar kis- és közepes vállalkozásokat kétoldalú együttműködések fejlesztésében.

A kínai segítséggel megvalósuló Budapest és Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítéséről szólva közölte: a két ország április 15-ig elkészíti a megvalósíthatósági tanulmányokat, majd a kínai fél finanszírozási ajánlatot ad, és az idén megkezdődhet a kivitelezés.

Ivica Dacic szintén a rendkívül jó kétoldalú kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta. Úgy véli, az elmúlt két-három évben elért fejlődést a két ország vezetésének eltökéltsége eredményezte.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu