Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Szeptemberre közel ötven településen készülnek el oktatást érintő fejlesztések

2017. August 02. 12:52
Szeptemberre közel ötven településen készülnek el oktatást érintő fejlesztések

A szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola - jelentette be Szabó Tünde sportértfelelősállamtitkár.

Az államtitkár elmondta, hogy a a beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósulnak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk. "Sőt, a tanuszoda fenntartása sem jelent nekik terhet, mert a kormány magára vállalja az uszodák üzemeltetését is" - fogalmazott. A legtöbb átadás még idén megtörténik, ám van ahol 2018 tavaszára csúszik. A kormány a tornaterem-építési és tanuszoda-fejlesztési beruházásokra 17,7 milliárd forintot fordít, a jövőben pedig várhatóan további 26 tanuszoda és 20 tornaterem fog megépülni.

 

A  további 26 tanuszoda és 20 tornaterem fog megépülni, hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás feltételeit

A  további 26 tanuszoda és 20 tornaterem fog megépülni, hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás feltételeit

 

"A fejlesztések célja, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, valamint hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás feltételeit, több lehetőséget biztosítva ezáltal a rendszeres testmozgásra, sportolásra" - fűzte hozzá. Az új tanévben komplett vadonatúj iskola öt településen épül meg, tanuszodát összesen 22 település kap 12 megyében. Új tornateremmel 13, tanteremmel pedig hat település gazdagodik.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu