Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Szeptember 1-től igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya

2011. August 30. 19:58
Szeptember 1-től igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya
Az Agrár Széchenyi Kártyának (ASZK) az lényege, hogy van. Ennek a hiányát nagyon érezte az agrárium az elmúlt években, egyfajta esélyegyenlőtlenség volt, hiszen a mezőgazdasági vállalkozók nem részesültek abban a lehetőségben, mint az egyéb vállalkozások. A mai tőkehiányos időszakban azért nem mindegy, valaki hogy jut folyószámlahitelhez - jelentette ki Fazekas Sándor agrárminiszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
A magyar mezőgazdaság presztízse az elmúlt évtizedekben drasztikusan csökkent, ezért 2010-ben a kormány deklarálta, hogy kiemelt figyelmet fordít a hazai agrárgazdaságra: tíz évre szóló vidékstratégiával és ágazati programokkal állítja vissza a hazai agrárium gazdasági súlyát és tekintélyét.
Ennek részeként indul el szeptember 1-jén az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció, mellyel a kormány támogatja az agrárgazdaság szereplőit, hogy könnyebben juthassanak finanszírozási forrásokhoz -mondta a magyar agrárium vezetője.

Az Agrár Széchenyi Kártyának (ASZK) az lényege, hogy van - mondta Fazekas Sándor

Krisán László, Fazekas Sándor (Fotó: Horváth Ernő)

A kormány a Széchenyi Kártya Programot kiterjesztette az őstermelőkre, a családi gazdaságokra, az erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással foglalkozó kis- és középvállalkozásokra. A minisztérium honlapján megjelent tájékoztató szerint az egy, kettő vagy három éves lejáratú folyószámlahitel összege minimum 500.000,- Ft, felső határa 25 millió Ft. A konstrukcióhoz a magyar állam 2 % kamattámogatást és kezességvállalási díjtámogatást biztosít - áll az agrártárca által kiadott sajtóközleményben (T.A)
forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium, m1,
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu