Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Szekszárd is Modern Város lesz

2016. February 24. 13:26
Szekszárd is Modern Város lesz

33 milliárdos beruházás valósul meg a Modern városok program részeként A Tolnai megyeszékhelyen. Az Orbán Viktor miniszterelnök és Ács Rezső polgármester közti  megállapodásra február 23-án, Szekszárdon került sor.

A Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatón a miniszterelnök elmondta: egy 10 milliárd forintos beruházás keretében távhővezeték épül a paksi atomerőműtől, 2,5 milliárdból száz hektárral bővítik a szekszárdi ipari parkot és hárommilliárd kerül a borvidék és a város útjainak felújítására is. Ezek mellett Szekszárdon kétmilliárd forintért új szakképző centrum jön létre, ahol hiányzószakmákat oktatnak majd. A sportélet területén három fejlesztés is megvalósulhat: sportuszoda, rekreációs csarnok és két küzdőteres sportcsarnok épülhet. A kormányfő emlékeztetett: az előző kormányzati ciklusban már 27 milliárd forint fejlesztési forrás jutott a megyeszékhelyre.

 A közös szekszárdi sajtótájékoztató


"Lassacskán Magyarország a munkanélküliséggel megvert országok közül átmegy abba a világba, ahol a kihívást a megfelelő munkaerő hiánya jelenti" - mondta a miniszterelnök. Szekszárdon a munkanélküliség jelenleg 4,5 százalék, de vannak olyan települések az országban - jegyezte meg Orbán Viktor -, ahol négy százalék alatt van a munkanélküliek aránya. Ács Rezső szekszárdi polgármester szerint ez a program hosszú évtizedekre meghatározza majd a város életét. "Olyan programhoz kaptunk támogatást, amellyel modern, korszerű,a fiatalok számára is vonzó, biztos egzisztenciát nyújtó várost tudunk építeni" -  vélekedett a polgármester.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu