Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Székesfehérváron 32 milliárd forintból indul új beruházás

2021. december 20. 15:59
Székesfehérváron 32 milliárd forintból indul új beruházás

Közel 32 milliárd forintból épít új öntödét Székesfehérváron a Hydro Extrusion Hungary Kft.

A Hydro Extrusion Hungary Kft. nagyberuházás indítását jelentette be Székesfehérváron. A cég mintegy 32 milliárd forintból épít új öntödét Fejér megye székhelyén és ehhez 2,6 milliárd forint kormányzati támogatást is kapnak. A Hydro 90 ezer tonnás öntödét épít Székesfehérváron, a beruházás eredményeképp pedig 70 új munkahelyet hoznak létre a városban.

 

A beruházás környezetvédelmi szempontból is kiemelt projekt Magyarországon, hiszen a cég tevékenysége a körforgásossá váló gazdaság egyik mintapéldája lesz. Az öntöde felépítését követően a Hydro teljes egészében képes lesz feldolgozni a működésük során létrejövő hulladékot.

 

Csúcsmodern öntödét épít a Hydro

 

Az új üzemben a gyártásközi és a felhasználás utáni hulladékot is fel tudják használni, továbbá a legkorszerűbb ötvözetekkel hozzák majd létre az akkumulátor tartókat és az alumínium alkatrészeket, amelyeket az elektromos autókba fogják beszerelni.

 

A Hydro Csoport az alumíniumformák préselése, festése, bevonása és feldolgozása mellett pénzügyi és informatikai szolgáltatásokat is nyújt cégen belül. Magyarországon közel 1500 munkavállalóval rendelkeznek, tavalyi árbevételük pedig a 100 milliárd forintot is meghaladta.

 

Forrás és képek: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu