Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Szegedre érkezik a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia

2021. november 22. 12:00
Szegedre érkezik a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia

Magyarországon rendezik 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát.

Két év múlva Szeged rendezi meg a számos jövőbeli tudományágról szóló diák versenyt. A 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia 2023-ban érkezik az országba, ahol a világ legjobb diák programozói mérettetik meg tudásokat. A diákoknak olyan problémákat kell megoldaniuk a verseny során, amellyel később felsőfokú tanulmányaik és karrierjük során találkozni fognak.

 

Szeged még 2019-ben pályázott sikeresen a népszerű diákolimpia megrendezésére. Az eseményt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. segítségével rendezi meg. A rendezést az Innovációs és Technológiai Minisztérium is támogatja.

 

A résztvevő diákok magas szintű programozói készségekkel rendelkeznek

 

A világ legnépszerűbb és legrangosabb programozási eseményére közel 100 országból érkeznek majd diákok Szegedre. A versenyre bejutott diákok már olyan programozási készségekkel rendelkeznek, amellyel akár már most is el tudnának helyezkedni az IT-szektor vállalatainál, így nem csoda, hogy többen már középiskolás korban el kezdenek dolgozni.

 

A szegedi esemény 8 napos lesz, így a diákok a várost is megismerhetik. Szeged tökéletes jellemzőkkel rendelkezik, hogy megrendezze a versenyt, mivel a diákok meglátogathatják az egyetem programozói műhelyét és a lézerkutató központot is. A feladatok között a mesterséges intelligenciához kapcsolódó megoldások nagy szerepet kapnak.

 


Forrás: Gondola, Magyar Nemzet
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu