Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Szegeden folyamatosak a cégek innovációi

2022. December 09. 09:00
Szegeden folyamatosak a cégek innovációi

A Dél-Alföldön rengeteg olyan beruházást indítanak a cégek, amelyek technológiai fejlesztéssel is járnak.

Az elmúlt időszakban egyre több olyan beruházás indult a Dél-Alföldön, amelyekben a vállalatok a digitalizációt vagy éppen a technológiai folyamatokat fejlesztik. Ilyen beruházás az Anthelos Kft. most indított projektje is, amelyben terveik szerint egy új immunkémiai módszert hoznak létre.

 

A vállalat Európai Uniós támogatással indította el a fejlesztést, amelynek célja az, hogy egy olyan módszert dolgozzanak ki, ami segíti az autoimmun betegségek és a rákos szövődmények minél korábbi diagnosztizálását.

 

A szegedi kutatók rendkívül elismertek

 

A biotechnológiai vállalat csupán 2 éve alakult, de már most óriási terveket szövögetnek. A vállalat kutatási portfóliójába főleg a fertőző, valamint az életkorral kapcsolatos betegségek korai diagnosztizálása tartozik, de nem mehettek el szó nélkül a rákos megbetegedéseket érintő kutatások mellett sem.

 

A cég még egy 3D-s nyomtatót is vásárol, hogy segítsék a kutatást és fejlesztést. Olyan nagy felbontású technológiai megoldásokat alkalmaznak, amelynek eredményeképp az antitesteket is elemekre képesek bontani.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu