Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Szegeden fejleszt a Kayakfirst Kft.

2022. April 24. 22:15
Szegeden fejleszt a Kayakfirst Kft.

A kajak-kenuhoz kapcsolódóan hajt végre fejlesztéseket egy szegedi cég.

Fejleszti megoldásait és tovább bővíti kapacitásait Szegeden a Kayakfirst Kft. A vállalat a kajak-kenu sporttevékenység beltéri véghezviteléhez gyárt sporteszközöket Szegeden. A cég most hazai és uniós forrást is kapott a beruházáshoz.

 

A kapacitásbővítő projektet 2023 tavaszára fejezi be a cég. A 300 millió forintos programhoz 209 millió forintos támogatást kaptak, a beruházási munkálatokat pedig javarészt alvállalkozók segítségével kezdik el.

 

A beruházást követően a Kayakfirst Kft. gyártási költsége alacsonyabb lesz, a termelékenység pedig magasabb, amelynek eredményeképp a cég tovább bővítheti már jelenleg is komolynak mondható 95 százalékos exporthányadát.

 

A cég fejlesztése a kinti kajakozást oldja meg beltéren

 

Nem csak a gyártókapacitását növeli a cég, hanem a fenntartható működés irányába is lépéseket tesznek, hiszen megújuló energiát alkalmazó rendszert is kifejlesztenek a szegedi telephelyen.

 

A vállalat saját fejlesztésű eszközei tökéletes megoldást nyújtanak a kisebb helyigényű edzésekhez, a technológia pedig a valósághoz nagyon közeli vízfogás érzetét adja, a rendszer pedig könnyedén kezelhető az érintőképernyős kijelző miatt.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu