Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Számos magyar cég építhet megújuló erőművet

2021. december 15. 13:25
Számos magyar cég építhet megújuló erőművet

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb programrája 57 vállalat is sikeresen pályázott.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) olyan programra írt ki pályázatot, amely a megújuló energiaforrásból termelt áram előállítását támogatja. A pályázatra összesen 183 ajánlat érkezett a magyar cégektől, közülük 57-en pedig sikeres elbírálásban részesültek, így számos magyar vállalat fejleszthet.

 

Az Energiahivatal közleményében szereplő "a megújuló energiaforrások felhasználásával történő villamosenergia-termelés" támogatását megcélzó METÁR-tender fő célja, hogy elősegítsék az olyan beruházások indítását, amelyek környezetbarátak és megújuló energiaforrásokat használnak fel az áramtermeléshez.

 

Sok önkormányzat és cég telepíthet napelemeket is

 

A pályázatban a támogatható mennyiség évi 300 gigawattóra (GWh) volt, amelyre óriási volt a túljelentkezés. A programban a megvalósuló fejlesztéseknek és a zöldprémium támogatásoknak köszönhetően hazánkban évente legalább 300 GWh villamosenergia-mennyiség termelése valósul majd meg, mindez megújuló és környezetbarát felhasználásból.

 

A pályázaton olyan önkormányzatok és vállalkozások indultak, akik biztosítani tudják, hogy a támogatásnak köszönhetően megújuló erőművet létesítenek, vagy meglévő erőműveiket nagyban fejlesztik. Az új erőműveknek a következő 3 évben kell üzembe állniuk.

 

Forrás: MTI, MEKH
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu