Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.28. - Tuesday, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Számos korszerű BKV jármű érkezik

2023. March 02. 18:42
Számos korszerű BKV jármű érkezik

Budapestre több mint 50 innovatív villamos érkezik az idei évben.

A magyar főváros egy komoly jelentőségű beruházásról döntött, amelynek köszönhetően az Európai Unió nagy összegű támogatásával még tovább fejlődik Budapest közösségi közlekedése.

 

Az 54 milliárd forintos támogatás eredményeképp több mint félszáz fejlett, alacsonypadlós és légkondicionált CAF-villamost vásárol a főváros. A Budapesti Közlekedési Központ már korábban elindította a beszerzést, most pedig végre hivatalosnak mondható, hogy megkapják a korábban egyeztetett támogatást az Európai Uniótól.

 

Korszerűsödik az állomány

 

A modern villamosok érkezése nagy előrelépést jelent majd a budapesti közlekedési helyzet további javításában. Az új villamosok megvásárlása nemcsak, hogy környezetbarátabb megoldást nyújt a közlekedésre, de csökkentheti a csúcsforgalmat is.

 

A közösségi közlekedés korszerűbb megoldásainak elterjedése óriási jelentőséggel bír az olyan nagyvárosokban, mint Budapest. A következő években a nagyvárosi közlekedési rendszerek hatalmas változáson mennek keresztül.

 

Mindamellett, hogy olyan okos városok létesülhetnek, amelyek könnyebbé teszik bárki számára a közösségi közlekedés használatát, tovább terjednek majd az elektromos járművek és megjelennek az autonóm járművek is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu