Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.28. - Tuesday, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Száloptikai fejlesztést kezdeményez a Delta Systems

2022. August 08. 21:14
Száloptikai fejlesztést kezdeményez a Delta Systems

Informatikai beruházást indít oktatási intézmények részére a Delta Technologies Nyrt.

Fél milliárd forintot is meghaladó beruházást kezdeményez az oktatási intézmények részére a Delta Technologies Nyrt. A vállalat augusztus elején nyerte el a kivitelezéshez kapcsolódó pályázatot, a projekt összértéke pedig akár a 630 millió forintot is meghaladhatja.

 

A projektben a Delta Systems az oktatási intézmények informatikai rendszereit fogja tovább fejleszteni. A vállalat elsődlegesen az iskolákban alkalmazott gerinchálózat innovációját végzi majd egész Magyarországon.

 

A beruházás azért indokolt, mert óriási mértékben megugrott az oktatási intézmények adatigénye, valamint az iskolákkal kapcsolatban álló adatközpontok közötti adatátvitel mértéke.

 

Óriásit ugrott az iskolákban felhasznált adatok mérete, így elengedhetetlenné vált a fejlesztés

 

Ezt az igényt a vállalat száloptikai fejlesztéssel elégítené ki - derült ki a cég közleményéből.. A jelenleg is használatban lévő kábeleket tovább bővítenék, majd újabbakat vásárolnának és telepítenének, ennek köszönhetően pedig nem kell tovább az adatátvitel miatt aggódni az iskolákban.

 

A konzorcium a sikeres pályázat bejelentése után 120 napot kapott a beruházás átadására, így várhatóan december elején és közepén végeznek a munkafolyamatokkal. A cég a projekttel az iskolák sávszélességi problémáit is megoldaná.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu