Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Szalai Piroska a GYED extráról és az anyák foglalkoztatottságának növeléséről

2014. February 14. 10:22
Szalai Piroska a GYED extráról és az anyák foglalkoztatottságának növeléséről

 

A GYED extra bevezetésével a kormány célja az volt, hogy javítson a kisgyermekes nők helyzetén - mondta egy konferencián a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos.


Szalai Piroska a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett konferencián  előadásában a kisgyermekes anyák foglalkoztatásának javítása érdekében tett kormányzati intézkedéseket mutatta be. Közülük is kiemelte az idén bevezetett GYED extra csomagot. Hangsőlyozta:a 15-64 éves korú nők 2013. IV. negyedévében közel 100 ezerrel többen dolgoznak, mint az előző kormány utolsó évének ugyanezen időszakában, és a 2012-es évben 20 éves csúcsra emelkedett a nők foglalkoztatási rátája.

 

 

Szalai Piroska a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos a MUNKA - CSALÁD egyensúly című konferencián

 A 6 évnél fiatalabb gyermeket nevelő nők foglalkoztatási rátája 2012-ben 2,1%-ot emelkedett, és 15 ezerrel többen dolgoztak, mint korábban, hazánk azonban még ezzel a növekedéssel is sereghajtó az unióban - mondta a miniszteri biztos. 2014-től a GYED extra feloldotta az egyik legkomolyabb gátat, így az anyák már dolgozhatnak a GYED mellett, valamint megjelent a diplomás GYED lehetősége is - tette hozzá Szalai Piroska.


Nemzetgazdasági Minisztérium/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu