Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Szakképzés a gazdaság szolgálatában

2016. April 24. 08:56
Szakképzés a gazdaság szolgálatában

A „Szakképzés a gazdaság szolgálatában” című koncepcióban testet öltő új szakképzési rendszer a magyar gazdaság felemelkedését szolgálja - közölte az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága.

Szeptember 1-től új köznevelési intézménytípusokkal találkozhatunk majd: szakgimnázium (előzőleg szakközépiskola); szakközépiskola (előzőleg szakiskola); szakiskola (előzőleg speciális szakiskola). Ez az új szakképzési rendszer biztosítja a magyar gazdaság felemelkedéséhez szükséges, megfelelő végzettséggel, szakképzettséggel rendelkező munkaerőt. A változás azért időszerű a képzésben, mert több szakmunkásra és technikusra van szüksége a gazdaságnak, mint amennyi a jelenlegi szakképzési rendszerből kikerül. Ma már ugyanis hiány van a modern termelésbe bevonható, megbízható, és széles körű alapismeretekkel rendelkező szakképzett munkavállalókból.


szakképzés


A szakképzés rendszerét modernizálják


A szakképzési rendszernek a gazdaság igényeit kell kiszolgálnia. A képzés fontos eleme, hogy a szakképzésben részt vevők minél nagyobb arányban köthessenek tanulószerződést, vagyis értékes szakmai gyakorlati képzésben, duális képzésben részesüljenek. Vagyis az elméleti képzés a szakképző iskolában, a gyakorlati a 9. évfolyamot követő nyári összefüggő gyakorlattól kezdve gazdálkodó szervezeteknél folyik.


EMMI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu