Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Szakemberképzéssel gondoskodik Debrecen a BMW működéséről

2018. August 15. 14:40
Szakemberképzéssel gondoskodik Debrecen a BMW működéséről

Kovács Zoltán kormányszóvivó beszélt arról, hogy a BMW debreceni beruházása mögött a német gyártónak az a meggyőződése is meghúzódik, hogy a város képes lesz szakemberképzéssel gondoskodni a hosszú távú jó működésről.

Emlékeztetett arra, hogy a BMW a harmadik német prémiumgyártó és az ötödik nagy világmárka, amely telephelyet létesít Magyarországon. Az egyetemi genderszakok megszüntetéséről Kovács Zoltán kijelentette: az államnak joga van arra, hogy úgy döntsön, ilyen szaknak nincs létjogosultsága. Elmondása szerint 2-3 tucat ember jár ilyen szakokra, így értelmetlen és piaci értelemben nem kifizetődő ez a képzés.

 

Szakemberképzéssel gondoskodik Debrecen a BMW működéséről

A beruházással már a harmadik nagy német prémiumautó-gyártó is megjelenik Magyarországon

 

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kovács Zoltánnal tartott sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a német-magyar kapcsolatok távlatosságának és erejének bizonyítéka a BMW német autógyár beruházása. Kitért arra, hogy Debrecen városfejlesztése is új szakaszba léphet. A beruházással már a harmadik nagy német prémiumautó-gyártó is megjelenik Magyarországon, és az ország nyugati és középső része után a keleti régióban is nagy járműipari beruházás valósul meg - mondta Gulyás Gergely. Közölte: nagyságrendileg ezer munkahely jön majd létre.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu