Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Szabó Erika és Domokos László az önkormányzatok törvényességi felügyeletéről

2013. December 08. 22:39
Szabó Erika és Domokos László az önkormányzatok törvényességi felügyeletéről
Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkára Domokos Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével tartott sajtótájékoztatóját Debrecenben az önkormányzatok törvényességi felügyeletével kapcsolatban.

Domokos László,


Szabó Erika államtitkár emlékeztetett arra, hogy amikor átvették a kormányzást, semmilyen törvényességi ellenőrzés nem volt az önkormányzatoknál, ezt az alkotmánysértő állapotot sikerült 3 éve megszüntetni.

Emlékeztettek: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közös továbbképzési programot indított idén októberben, amelynek célja, hogy az ÁSZ tapasztalataira, illetve a kormányhivatalok törvényességi felügyeletére építve az önkormányzatok értsék, milyen fontos a működés megfelelő szabályozottsága, tudják, milyen kockázatokra kell kiemelten figyelni. Ezzel kapcsolatban Domokos László kiemelte: az utóbbi években lényegesen csökkent az államigazgatási és önkormányzati szektor pénzügyi kiszolgáltatottsága.

Tapasztalataik szerint a helyi önkormányzatoknál megerősítették a belső kontrollt, javult az integritási szemlélet, és tudatosabbá vált a korrupció elleni intézményesült fellépés - jegyezte meg Domokos László ÁSZ elnök.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu