Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Szabó Erika: A járások az állam legkisebb államigazgatási területi egységei

2012. September 18. 09:05
Szabó Erika: A járások az állam legkisebb államigazgatási területi egységei
Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára  a Zempléni Településszövetség (ZTSZ) napján a járások előnyeiről fejtete ki a kormány álláspontját.

A kormány a járási rendszer kialakításával arra törekszik, hogy az állampolgárok egyszerűbben és gyorsabban intézhessék ügyeiket. 2500 feladatot telepítenek a kormányablakokhoz, amelyek intézésére meg kell tanítani a munkatársakat, a feladat ugyanis rendkívül nagy szakmai felkészültséget igényel. A kistelepülések is jobban járnak majd, ugyanis az ott élők számára is egyszerűbbé válik az ügyintézés .

Dr. Szabó Erika

Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár

 
Szabó Erika megjegyezte, hogy a közigazgatás átszervezése a kormányhivatalok megalakulásával kezdődött, a teljes átalakítás 2013-ban fejeződik be, amikor az egyablakos ügyintézéssel egy helyszínen, a kormányablakokban lehet majd intézni minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet. A járások nem közigazgatási egységek, hanem az állam legkisebb államigazgatási területi egységei lesznek .


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu