Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Szabálytalanságok a Monostori Erőd Nonprofit Kft-nél, hiányosságok a Széchenyi Programirodánál

2016. augusztus 03. 13:27
Szabálytalanságok a Monostori Erőd Nonprofit Kft-nél, hiányosságok a Széchenyi Programirodánál

Számos szabálytalanságot tárt fel a Monostori Erőd Nonprofit Kft. működésében a 2011-2014 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzése során az Állami Számvevőszék, míg a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. vagyongazdálkodásában ugyenerre az időszakra vonatkozóan alapvető hiányosságokat tárt fel.

A Monostori Erőd Nonprofit Kft-nél a tulajdonosi jogok gyakorlója a vagyongazdálkodás feltételeit nem megfelelően alakította ki. A társaság vagyongazdálkodási tevékenységének szabályozása és a kezelt állami vagyon nyilvántartása nem felelt meg az előírásoknak, mivel a kezelt vagyon nem a tényleges értéket mutatta, ezért az éves beszámolók mérlegei nem a valós állapotot tükrözték. A társaság bevételeinek és ráfordításainak elszámolása területén is merültek fel hiányosságok.

 

Széchenyi Programiroda

Az állami tulajdonú Széchenyi Programiroda fő tevékenysége a területfejlesztéssel kapcsolatos állami feladatok ellátása

 

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. ellenőrzésekor megállapították, hogy a tulajdonosi joggyakorlók a vagyonnal gazdálkodás feltételeit szabályszerűen alakították ki, ugyanakkor a társaság vagyongazdálkodásában alapvető hiányosságok voltak, elsősorban a leltározás és a selejtezés területén. A bevételek és a ráfordítások szabályozása, elszámolása sem volt teljes körűen szabályszerű, a beszámolási és közzétételi kötelezettség a kisebb hiányosságok ellenére teljesült - közölte a számvevőszék.    

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu