Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

Sukoró - a kormány a törvényen felül?

2009. augusztus 16. 20:26
Sukoró - a kormány a törvényen felül?
A kormány kiemelt beruházásként egy olyan izraeli befektetőt kíván kétmilliárd forint állami pénzzel támogatni, aki valótlan adatokat szolgáltat a cseréhez, továbbá büntetőeljárás alatt áll - mondta sajtótájékoztatóján Budai Gyula.
2009. augusztus 6-án a Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt közokirat-hamisítás miatt Joáv Blum izraeli befektető ellen. Ez az ember cserélte el a nevén nem levő kettő földterületet a sukorói 70.1 hektáros állami földre - ismertette sajtótájékoztatóján Budai Gyula. Hozzátette: a Pénzügyminisztérium most mégis eredményt hirdetett a sukorói kaszinótender vonatkozásában.

A politikus felhívta a figyelmet: jelenleg azt látjuk, hogy Oszkó és Bajnai egy olyan csalónak akarja átjátszani a sukorói állami földeket, aki még a magyar hatóságokat is megtévesztette. Ez a megtévesztés több irányú volt: Blum olyan területre jelentett be tulajdonjogát, amely még nem is volt birtokában, illetve nem jelentkezett be arra az ingatlanra, ami a sukorói nyilvántartásban szerepel - szögezte le a képviselő.

Sukoró - a kormány a törvényen felül? (Budai Gyula)

A csalássorozat eredménye az lett, hogy a ceglédi bíróság négy óvást nyújtott be az ügyészségre; mind az elcserélt, mind az állami területre vonatkozóan visszaállították az eredeti állapotot; és Blum ellen eljárás indult közokirat-hamisítás miatt - tette egyértelművé Budai Gyula, majd folytatta: a Központi Nyomozó Főügyészség továbbá nyomozást folytat hűtlen kezelés miatt, ugyanis a két vonatkozó földterület tekintetében óriási értékaránytalanság állapítható meg. A pilisi és albertirsai területeket felülértékelte az MNV Zrt., míg a sukorói állami földet alulértékelte. Ezen a jogügyleten a magyar állam 500 millió forintot bukott volna, amennyiben az ügyészség az óvásokat nem nyújtja be - taglalta a Fidesz szakpolitikusa.

Úgy tűnik, az MSZP-kormány támogatja az ilyen csalókat, hiszen ezek az információk mind rendelkezésükre álltak a kaszinótender eredményhirdetésekor. Ezzel pedig Bajnai és Oszkó figyelmen kívül hagyta a legitim magyar hatóságok döntését! - emelte ki a képviselő. Ha egy kormány a törvény fölé helyezi magát, azt már nem demokráciának, nem jogállamnak, hanem diktatúrának nevezzük! - tette hozzá.

Budai Gyula elmondta: augusztus 13-án levélben fordult a Oszkó Péterhez, azzal a kéréssel, hogy hozza nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium sukorói ingatlancserével kapcsolatos vizsgálati jelentést. Kérem továbbá a pénzügyminisztert, hogy a büntetőeljárások befejezéséig álljanak el ettől a tendertől - jelentette be a képviselő.

A jelentésből kiderül majd, hogy nem csak Tátrai Miklós, hanem Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Veres János és az MNV Zrt. további munkatársai is részt vettek ebben a csalássorozatban. Tudták ugyanis, hogy ez az ingatlancsere, ebben a formában, jogilag nem megoldható - hangsúlyozta Budai Gyula.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu