Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Stratégiai partnerség egy német leányvállalattal

2017. September 29. 13:12
Stratégiai partnerség egy német leányvállalattal

A német-magyar kapcsolatokat segítheti elő a szoftverfejlesztő SAP Hungary Kft.-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodás, Szijjártó Péter szerint a két ország gazdasági együttműködésének eredménye rekordot dönthet idén.

A külgazdasági és külügyminiszter a megállapodás aláírásakor hangsúlyozta, hogy stratégiai szövetségesek kellenek a sikeres gazdasági átalakuláshoz, hiszen az országok közötti versenyben azok lesznek eredményesek, amelyek meg tudják szólítani a vezető vállalatokat. A miniszter arra számít, hogy az SAP Hungary és a kormány stratégiai partnersége elősegíti Magyarország digitális átalakulását, hiszen a SAP Hungary alkalmazásait a Magyarországon működő nagyvállalatok többsége már használja.

 

Stratégiai partnerség a SAP Hungary Kft.-vel

Szijjártó Péter arra számít, hogy az SAP Hungary és a kormány stratégiai partnersége elősegíti Magyarország digitális átalakulását

 

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy alkalmazottaik száma a következő három évben három-négyszáz fővel nőhet, emellett folytatják partneri együttműködéseiket a magyarországi cégekkel. Erősítik a startup cégek számára kiírt programjaikat, valamint segítik a kis- és középvállalkozásokat digitális ismereteik bővítésében. Hangsúlyozta, hogy szerepet vállalnak a tudásmegosztásban is, ezért a Programozd a jövőd! programhoz csatlakozva ingyenes képzéseket tartanak a felsőoktatási intézményekben. A cégvezető szerint a stratégiai megállapodás nem csak a vállalkozás eddigi eredményeinek elismerése, de azt is jelzi, hogy a kormány nyitott a további fejlesztésekre és arra, hogy a magyar gazdaság új tudással gyarapodjon.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu