Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Stratégiai partneri megállapodás köttetett a Le Bélier francia céggel

2015. január 22. 10:36
Stratégiai partneri megállapodás köttetett a Le Bélier francia céggel

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban stratégiai partneri megállapodást írt alá Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Skobrák Tibor, a francia autóipari beszállító Le Bélier csoport közép-kelet-európai gazdasági igazgatója,  és Philippe Dizier, a Le Bélier csoport vezérigazgatója.

A francia autóipari beszállító - amely 20 éve van jelen Magyarországon - világszínvonalú, csúcstechnológiát képviselő termékeket gyárt, és ezek több mint 90 százalékát exportálja. Ez a hozzáadott-érték, amely így létrejön, a magyar gazdaságot is erősíti - hangsúlyozta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az ünnepélyes aláíráskor. Elhangzott: több mint 400 francia cég van jelen Magyarországon, és ezek összesen 52 ezer embernek adnak munkát.

 

 

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának köszöntője

 
A Le Bélier legnagyobb üzeme Magyarországon van, és itt működik a francia vállalat legnagyobb kutatás-fejlesztési bázisa is. Most azt is bejelentették, hogy új gyáregységet alakítanak ki a Veszprém megyei Ajkán, a beruházás értéke nyolcmilliárd forint.

A Le Bélier a hatodik francia vállalat, amellyel a magyar kormány megállapodást kötött a stratégiai együttműködésről, és az 54. a kormány stratégiai partnereinek sorában.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu