Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.01.28. - kedd, Károly, napja van.

Belföldi hírek

Stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály a világ legnagyobb bankjával

2019. november 27. 14:03
Stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály a világ legnagyobb bankjával

Szorosabbra fűzi a pénzügyi kapcsolatokat Magyarország a világ legnagyobb eszközállományú pénzintézetével – tájékoztatott Varga Mihály, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank vezérigazgatójával, Gu Shuval.

A tárcavezető kiemelte: az 1984-ben alapított ICBC mintegy négyezer milliárd amerikai dollár értékű eszközállományával a világ legnagyobb bankja, 47 országban és régióban 426 képviselettel rendelkezik, a bank 15 európai országban van jelen, emellett budapesti régiós iroda nyitását is mérlegeli. Fontos állomásnak nevezte a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok erősítése szempontjából Varga Mihály a ma aláírt kétoldalú egyetértési megállapodást, amelynek célja átfogó és hosszú távú, közös érdekeken alapuló stratégiai együttműködés kialakítása Magyarország és Kína között. A dokumentum szerint a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank kész aktívan közreműködni hazánkkal a renminbi-kötvénykibocsátásban, illetve támogatja a határon átnyúló renminbi üzleti kapcsolatokat, fizetési műveleteket, valamint magyar infrastruktúra-projektek finanszírozását.

 

Stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály a világ legnagyobb bankjával

 

Az ICBC ezentúl kapcsolatokat építhet ki az érdekelt magyar bankokkal a mesterséges intelligencia, a felhő alapú szolgáltatások, és az egyéb digitális fejlesztések területén is – szögezte le a tárcavezető. Az ICBC a magyar-kínai tranzakciók megkönnyítése, valamint az Egy övezet egy út kezdeményezés beruházásainak támogatása érdekében budapesti iroda nyitásának előnyeit is számba veszi. A felek egyetértettek abban, hogy az ICBC magyarországi – és egyben közép-kelet-európai – jelenléte tovább erősítené Magyarország regionális pénzügyi központ szerepét.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu