Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Stratégiai megállapodás a Neumann János Egyetemmel

2019. May 15. 12:10
Stratégiai megállapodás a Neumann János Egyetemmel

A Honvédelmi Minisztérium és a kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem oktatási, fejlesztési, tudományos kutatás és a katonai pályára irányítás érdekében kötött együttműködési megállapodást.

Szabó István honvédelmi államtitkár az együttműködési megállapodás aláírása kapcsán elmondta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósítása során a Magyar Honvédségnek egyre több olyan, magasan képzett tisztre lesz szüksége, akik diplomájukat polgári felsőoktatási intézményekben – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nem oktatott szakokon – szerezték meg. A jövő hadmérnökei például lehetséges, hogy a Neumann János Egyetem jelenlegi hallgatói köréből kerülnek majd ki.

 

Stratégiai megállapodás a Neumann János Egyetemmel

 

Finta Zita kancellár ugyancsak az együttműködés kínálta jövőbeni közös munka jelentőségét hangsúlyozta. „Intézményünkben a honvédség jövőbeni szakembereinek oktatásához minden feltétel adott, kiváló mérnökképzéseink mellett egyre népszerűbbek a Gazdaságtudományi Karunk által hirdetett szakok is, amelyek egytől-egyig illeszkednek a most aláírt dokumentumban megfogalmazott célokhoz” – fogalmazott. A megállapodás értelmében a tárca és az egyetem szorosabban együttműködik majd az önkéntes tartalékos rendszer követelményeihez igazodó humán- és anyagi erőforrások optimális felhasználása érdekében, és biztosítják a hallgatók részvételét az ösztöndíj-alapú önkéntes tartalékos tisztképzésben. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu