Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Stratégiai cél a környezettudatos mezőgazdasági termelés

2018. May 25. 14:20
Stratégiai cél a környezettudatos mezőgazdasági termelés

Nagy István agrárminiszter a Cargill Takarmány Zrt. új pápai takarmányüzemének alapkőletételén kijelentette: a kormány stratégiai célja a környezettudatos mezőgazdasági termelés ösztönzése.

Nagy István megjegyezte: Magyarországnak szüksége van az olyan cégekre, amelyek szaktudást és tapasztalatot hoznak és hozzájárulnak a magyar mezőgazdaság versenyképességének növeléséhez. Kiemelt kormányzati célnak nevezte a mezőgazdaság károsanyag-kibocsátásának csökkentését, a talajkímélő és talajmegújító technológiák, valamint a hatékony öntözési módszerek terjesztését. A fenntartható mezőgazdasági termelés eléréséhez szükséges a vidéken élő kis- és közepes mezőgazdasági termelők számára a megfelelő szabályozási környezet kialakítása - mondta.

 

Letették a Cargill Takarmány Zrt. új pápai takarmányüzemének alapkövét

A Cargill jelentős lépést tesz a hatékony takarmánytermelés bővítésében


Az épülő beruházással a Cargill jelentős lépést tesz a hatékony takarmánytermelés bővítésében. A jelenlegi, 1970-ben épült gyár mögé egy havi tízezer tonnás kapacitású új takarmánygyárat építenek több mint ötmilliárd forint értékben. Az új gyárban elsősorban sertés- és baromfitakarmányt állítanak majd elő, hiszen a húsfogyasztás és az állattartási kedv is növekedőben van Magyarországon. Az amerikai tulajdonú Cargill cégcsoport 1995-ben lépett a magyar piacra két üzletággal, a gabona- és olajosmag-kereskedelemmel, illetve a takarmánygyártással. Magyarországon Karcagon három, Kaposváron és Pápán pedig egy-egy üzemben gyártanak.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu