Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Stabilizáció és innováció kell a gazdaságnak

2018. February 05. 16:16
Stabilizáció és innováció kell a gazdaságnak

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös konferenciát tartott, amely után Varga Mihály hangsúlyozta: a gazdaságban a stabilizáció, az innováció és a bizalom fontos.

A konferencián bemutatták a nemzetközi szervezet magyar kis- és középvállalkozások fejlesztésére javasolt stratégiájának munkaanyagát, melynek hangsúlya a vállalkozások versenyképességén van. Varga Mihály beszédében szólt arról, hogy 2010 után a kormány gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre, melynek köszönhetően a magyar gazdaság úgy tud növekedni, hogy közben csökkent a külső államadósság. Felidézte, hogy 2015 óta dolgoznak ki stratégiákat a versenyképesség erősítésére, példaként említette az iparstratégiát összefoglaló Irinyi-tervet.

 

A gazdaságban a stabilizáció, az innováció és a bizalom fontos

 

"Az innováció megjelent az adóhatóság átalakításában is" - jelentette ki miniszter, hozzátéve, hogy az innováció teremtő kreatív energia, amit ki kell használni és erősíteni kell. "Hosszútávon egy gazdaság sikerét két dolog alapozhatja meg: vállalkozói szemlélet és innováció". Elmondta, hogy az elmúlt években hiányzott Magyarországról a bizalom, pedig a partnerek között kiemelten fontos. Az elkészült munkaanyag rámutat arra, hogy Magyarországon is fontosak a  mikro- és kisvállalatok, ugyanakkor javítani kell termelékenységüket és túlélési esélyüket. Ennek érdekében biztosítani kell számukra a közép- és hosszú lejáratú kölcsönt, fontos az oktatási reform, a terhek csökkentése, valamint az üzleti környezet javítását az e-kormányzás szélesítésével.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu