Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Sporteszköz gyártó vállalat bővült hazánkban

2023. March 03. 08:00
Sporteszköz gyártó vállalat bővült hazánkban

Több 100 millió forintos fejlesztést indított egy sporteszköz gyártó cég Magyarországon. 

 

Egy hazai vállalat uniós támogatással bővítette tovább szolgáltatásainak és gyárának kapacitását Magyarországon. A szóban forgó cégcsoport a Kayakfirst Kft., amely beltéri használatra alkalmas kajak-kenu sporteszközöket gyárt a szegedi gyárakban.

 

A vállalkozás innovációja egészen páratlan, hiszen lehetővé teszik az alapvetően tavaszi és nyári sportágak téli vagy benti gyakorlását, továbbá a valós vízfogási érzetet a vízi sportokhoz kapcsolódóan. A fejlesztés azért is számít egyedülállónak, mert a kész termék nagyon kevés helyet foglal el egy vásárló otthonában.

 

Egyedülálló a fejlesztés

 

A szegedi cég eszköze tökéletesen alkalmas a SUP, a sárkányhajó, a kenu és a kajak sportágak beltéri gyakorlásához.

 

A Kayakfirst Kft. egyébként 300 millió forintból fejlesztette tovább tevékenységét, amelyből egy közel 2000 négyzetméteres üzemet is felépítettek. A beruházásnak köszönhetően a sportszerek legyártásához szükséges összes előállítási folyamat a szegedi helyszín kezébe fog kerülni.

 

Jelenleg közel 70 országba exportál termékeket a cég, mindemellett pedig a digitalizáció részeként kifejlesztettek egy korszerű telefonos alkalmazást is, amelynek már több mint 10 ezer letöltője van.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu