Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Soltész Miklós megváltozott munkaképességű emberek támogatásáról

2013. September 12. 10:36
Soltész Miklós megváltozott munkaképességű emberek támogatásáról

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára,  Soltész Miklós a napokban arról beszélt, mennyire eredményes a megváltozott munkaképességű emberek képzése, munkavállalásuk támogatása.


Eredményes a megváltozott munkaképességű emberek támogatásaMa már tízezerrel több megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő dolgozik, mint a kormányváltáskor. A kormány költségvetési forrásból és az Új Széchenyi Terv keretében segíti rehabilitációjukat, képzésüket és munkavállalásukat a munkaerő-piacon - hangzott el Mezőkövesden, ahol kiderült: az országban a legtöbb megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató FŐKEFE dolgozóinak több mint felét, összesen 1620 főt vont be a képzésbe az ország 44 pontján lévő telephelyein.

Tállai András

 

A képzési programot méltatta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, országgyűlési képviselő is

 Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, országgyűlési képviselő azt méltatta a helyi példa kapcsán, hogy amint a közfoglalkoztatási, úgy a megváltozott munkaképességűekre szabott programoknak is fontos része a képzés. Az Új Széchenyi Terv keretében 4,7 milliárd forintból elindított REHABILITÁCIÓ – ÉRTÉK – VÁLTOZÁS (RÉV) programban 5000 ember készségfelmérését és 3000 ember képzését végzik el 2014. április végéig, országszerte közel 80 helyszínen.


Emberi Erőforrások Minisztériuma/MCOnet

-tk-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu