Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Soltész Miklós és Varga Mihály a nők munkaerő-piaci helyzetéről

2014. March 09. 22:41
Soltész Miklós és Varga Mihály a nők munkaerő-piaci helyzetéről

Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár, Szalai Piroska miniszteri biztos és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adott számot Nők napja kapcsán a nők munkaerő-piaci helyzetének a javításáról.

Az elmúlt négy évben számos olyan intézkedést hozott a kormány, amely a nők és a családok védelmét szolgálja a munka- és gyermekvállalás területén. Soltész Miklós az intézkedések közül kiemelte a "nők 40" programot, a családi adókedvezmény bevezetését, a gyes három évre történő emelését, a gyed extrát és a bölcsődei férőhelyek bővítését.

 

Számos intézkedés született a nők és a családok védelmében
Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos arról beszélt, hogy a bővült a női foglalkoztatás az elmúlt években. Ez a munkahelyvédelmi akcióterv keretében tett intézkedéseknek volt köszönhető, mint például a rugalmas munkaidő vagy a munkaadói járulékkedvezmény bevezetése. Varga Mihály pedig hangsúlyozta: a kormány az elmúlt négy évben sokat tett a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért, de még sok a teendő azért, hogy az esélyegyenlőség, az egyenjogúság megvalósuljon.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu