Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Soltész Miklós: Az Új Széchenyi Tervben 47 milliárdot fordítottak a megváltozott munkaképességűekre

2013. December 04. 10:01
Soltész Miklós: Az Új Széchenyi Tervben 47 milliárdot fordítottak a megváltozott munkaképességűekre
Soltész Miklós, Szabó Erika, Tállai András államtitkárok, a fővárosi és kerületi önkormányzatok, valamint a megyei jogú városok vezetői írták alá azt a szándéknyilatkozatot, amely a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítéséről szól.Szándéknyilatkozat a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Belügyminisztérium, valamint budapesti és nagyvárosi önkormányzatok szándéknyilatkozata arra is vonatkozik, hogy az önkormányzatok a megemlékezéseikbe, ünnepségeikbe fogyatékkal élő művészt, fellépőt is bevonnak. Emellett képzésekkel teszik elfogadóvá munkatársaikat is.

Soltész Miklós, az Emmi szociális és családügyi államtitkára

A szándéknyilatkozat aláírásakor Soltész Miklós, az Emmi szociális és családügyi államtitkára mondott beszédet


Soltész Miklós, az Emmi szociális és családügyi államtitkára az ünnepélyes aláíráson felidézte az elmúlt három és fél év alatt a fogyatékkal élők érdekében tett intézkedéseket. Kiemelte: az Új Széchenyi Tervben mintegy 47 milliárd forintot fordítottak az érintettek segítésére, ebből 21,5 milliárd forintot foglalkoztatásra és képzésre. Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a szándéknyilatkozatot kezdeményező Újbuda polgármestere méltatta, hogy negyven önkormányzat vállalta a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítését, és további csatlakozókat is várnak.


MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu