Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Soltész Miklós a megváltozott munkaképességű emberek sikeres foglalkoztatási adatairól

2014. May 04. 22:06
Soltész Miklós a megváltozott munkaképességű emberek sikeres foglalkoztatási adatairól

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára  sikeresnek nevezte a most lezáruló kormányzati ciklust a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása szempontjából.


Soltész Miklós kifejtette: az országos foglalkoztatási adatok javulásához a fogyatékossággal élők munkába állása, valamint a női foglalkoztatás eredményei is nagyban hozzájárultak. Hozzátette, hogy míg a korábbi kormányzati ciklus végén 43 500-an vehettek részt támogatotti foglalkoztatásban, addig mostanra ez a szám 61 ezerre nőtt.

 

EMMI: A fogyatékossággal élők és a nők foglalkoztatása is javította az adatokat

 Az unió statisztikai hivatalának legfrissebb adatai szerint az elmúlt egy év alatt az uniós tagállamok közül Magyarországon csökkent a legjobban a munkanélküliség - ismertette Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a nők munkaerő-piaci helyzete javításáért felelős volt miniszteri biztosa. Elmondta, a 15-64 éves korcsoportban a nők foglalkoztatási rátája 55,1 százalékra emelkedett. 2014 első negyedévében 1 861 ezer nő dolgozott a korcsoportban, 134 ezerrel több, mint négy évvel korábban. Szalai Piroska határozottan állítja, hogy a Munkahelyvédelmi akció járulékkedvezményének hatására javulhattak ilyen jelentősen a munkanélküliségi adatok 2013-2014 év február között.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu