Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Simicskó: Magyarország erősíti katonadiplomáciai tevékenységét

2016. July 06. 12:27
Simicskó: Magyarország erősíti katonadiplomáciai tevékenységét

Magyarország katonadiplomáciai tevékenységének erősítése jegyében idén Zágrábban, jövőre Pozsonyban, Prágában és Szkopjéban is új katonai attaséhivatalt nyílik - jelentette be a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai, légügyi attasék idei éves értekezletén.

"Az elmúlt időszakban biztonsági környezetünk jelentős mértékben változott, Európa egy új korszakát éli. "Az újkori népvándorlás", a migráció egyik következménye Nagy-Britannia Európai Unióból való kiválási szándéka, a Brexit is. Már ennek nyomán is jelentős mértékben átalakulhat Európa jövője - mondta Simicskó István a katonadiplomatáknak tartott előadásában.

 

Benkő Tibor és Simicskó István

 Benkő Tibor, a magyar honvéd vezérkar főnöke és Simicskó István honvédelmi miniszter

 

Mindemellett arra is fel kell készülni, hogy a 21. században a harcok egyre inkább a kibertérbe helyeződnek át - mondta a miniszter, aki szerint ezért is elengedhetetlen a technológiai modernizáció a Magyar Honvédségnél. Simicskó István ezzel együtt kiemelte, hogy a honvédelmi költségvetés folyamatos növelése révén, s a 2016-2026-os tízéves fejlesztési terv alapján jelentős fejlesztéseket terveznek.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu