Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.13. - csütörtök, Szervác napja van.

Belföldi hírek

Siketeknek szánt okoseszközzel rukkolt elő a magyar cég

2020. november 19. 09:14
Siketeknek szánt okoseszközzel rukkolt elő a magyar cég

Nold Technologies Kft. által kifejlesztett eszköz egy okoskarkötő, amely a felhasználó mindennapjait alapjaiban változtatja meg. A siketek vagy nagyothallók figyelmét ugyanis egy eddig ezen a téren még nem használt technológiával a zajforrások felé irányítja. 

Az okoskarkötő ötletesen a L-Arm nevet viseli. Maga az eszköz a felhasználó csuklóján van, amely a több mint tíz méteres körzetből érkező zajokra hívja fel figyelmét egy vibráló funkcióval. Ebből is látszik, hogy minden részében innovatív fejlesztésről van szó. A nagyothallóknak szánt eddigi készülékek a hangok felerősítésével operáltak, a siketekre szabott eszközök pedig villogással, amely nem minden esetben jó megoldás. Persze nem az egyszerre futó összes zajról szerez tudomást az eszköz tulajdonosa. 

Az A-Larmhoz ugyanis tartoznak még blootooth-os szenzorok, melyeket a lakás különböző pontjain lehet rögzíteni. Ezek az eszközök jelet adnak a karkötőnek, ha például kopog valaki az ajtón, cseng a telefon vagy szól a tűzjelző.  

 

Az okoskarkötő

A felhasználók mobilapplikáción keresztül kalibrálhatják az egy-egy erősségi fokot, megkülönböztetve a zajokat egymástól, illetve ebben lehet nyomon követni a jelzéseket. 

Miért van szükség a karkötőre? 

Aki nem él együtt a problémával, nem biztos, hogy felfigyel rá, mennyire fontos ez a karkötő. Mindeddig nem mindig életszerű megoldások születtek, például a fent említett, kopogás esetén villogó fény is csak akkor 100%-os, ha az érintett folyamatosan rálát az eszközre. A SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) folyamatosan munkálkodik a siketek és nagyothallók életminőségének javításán, az A-Larm megjelenésére ők is várnak. 

Mi az a Nold? 

Nold Technologies Kft felhőalapú technológiai fejlesztéseiről lehet ismert, biztonságos beléptető rendszereket, okostelefonnal vezérelhető kapunyitó rendszereket és otthonunkat okosító eszközöket dobtak már piacra, fő vezérelve a háztartások és cégek modernizálása és kényelmesebbé tétele. Jelen projekthez a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében pályáztak támogatásra, amenynek 28 millió forintját meg is nyerték, így hamarosan találkozhatunk a piacon a karkötővel. 

 

 

M. A. 

Forrás: napidoktor.hu

Kép: noldtech.eu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu