Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Sikeresen indult az Első munkahely garancia program

2012. September 14. 09:34
Sikeresen indult az Első munkahely garancia program
2012. szeptemberével indult el az Első munkahely garancia program, amel a pályakezdő fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében indított központi munkaerő-piaci kezdeményezés.

Czomba Sándor f


A pályakezdőket sújtó munkaerő-piaci feszültség kezelése, a fiatal munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása, az első munkahely megszerzésének elősegítése, valamint a szükséges munkatapasztalat megszerzésének biztosítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, valamint Budapest Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Munkaügyi Központjai együttműködésével meghirdette az „Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci programot.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár elmondása szerint eddig 3020 pályakezdő számára biztosított munkalehetőséget országszerte, a 3 milliárd forintos keret összesen várhatóan mintegy 4300 fiatal elhelyezkedését segíti.

Az államtitkár szerint a pályakezdő fiatalok körében – az uniós átlaghoz hasonlóan – 28 százalékos a munkanélküliségi ráta, ezért is kiemelt jelentőségű a kezdeményezés. A konstrukció szerint az a munkaadó kaphat támogatást, amelyik ez év szeptember elejétől december végéig, legfeljebb négy hónapig foglalkoztat regisztrált pályakezdő álláskeresőt teljes vagy részmunkaidőben.

Iróczki Lénárd, a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója tájékoztatójában emlékeztetett: Pest megyében 185 ember bevonására van lehetőség, közülük 120 fiatal már elhelyezkedett.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu