Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Sikeres volt az Iposz konferenciája

2017. November 24. 11:49
Sikeres volt az Iposz konferenciája

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetégének elnöke szerint "Az Ipar 4.0 hatása a KKV-szektorra a V4-országokban" című konferencia sikeres volt, több tapasztalat gyűlt össze, a kormányzat részéről pedig pozitív a visszaigazolás.

Az Iposz elnöke szerint a konferencia tanulsága, hogy a környező országokban minimálisan előrehaladottabb a digitális fejlődésre való felkészülés, ugyanakkor a kisvállalkozók továbbra is le vannak maradva. Hangsúlyozta: nem csak a nagyvállalatoknak, hanem a kisvállalkozásoknak is szüksége van egy platformra, ahol egyeztethetnek, és eltervezhetik a szükséges lépéseket. "Az elkövetkezendő időszakban a jövő kihívásaira kell felkészíteni az iparosokat, ez látható volt a mostani megoldásokban is" - fogalmazott.

 

A kisvállalkozásoknak is szüksége van egy platformra, ahol egyeztethetnek, és eltervezhetik a szükséges lépéseket

 

Németh László szerint az a tapasztalat, hogy a mikrovállalkozások a mindennapi megélhetésért küzdenek, és nincs energiájuk a jövő kihívásaira gondolni, emellett a korábban végzett felmérés szerint némi érdektelenség is érzékelhető, ami szintén a mindennapi munkából adódik. "Ez egy megdöbbentő dolog, mert ha nem sikerül megoldani ezt a problémát, akkor lakosság szolgáltató ipar nélkül maradhat" - fogalmazott. A szakképzés fontosságát kiemelve elmondta: az egyetemi fiatalok megtudnak felelni a digitális fejlődés adta kihívásoknak, a kétkezi munkát végző fiatalokról viszont még nincs tapasztalatuk. Hozzátette, hogy a fiatal szakmunkás vállalkozók képzését viszont erősíteni kell.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu